Wildlife Habitat - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu Wildlife Habitat - Reisverslag uit Port Douglas, Australië van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu

Wildlife Habitat

Door: Melissa

Blijf op de hoogte en volg Melissa

29 November 2012 | Australië, Port Douglas

De eerste dagen in Port Douglas!

27 november intoductie dag bij het park. Vroeg opgehaald vanuit cairns en meteen door naar het park. Heel leuk park, klein maar fijn en een hele enthousiaste begeleidster. Ze heeft laten zien hoe het park eruit zag ,waar alle dieren zaten en hoe alles werkt. Toen ze vertelde over de soort spin mieren die hier veel zaten vertelde ze dat ze een sterke smaak hadden. En dat moest natuurlijk getest worden en dat wou ik wel. Nou dat was dus best vies! haha maar wel grappig want het bleek dat nog nooit iemand dat gedaan had op de introductie.

De tweede dag begon het. De eerste dag werken in het park! We moesten beginnen met dfe paden voor de mensen schoon maken en de ruimtes van de dieren. Dit is allemaal goed te doen maar kost wel tijd. Heel leuk om binnen de hokken te komen waar de koala beetje en boom kangaroos gewoon boven je zitten en naast je zitten te kijken van huuum.. wat ben je aan het doen. Heel leuk! kan ze ook gewoon aanraken en aaien en oppakken haha. De kangoeroes komen naast je hoppen als je aan het vegen ben, die gaan dan je benen likken haha grappige beesten!

En toen kwam het, na wat fruit gesneden te hebben en de hokken schoon gemaakt zou ik met een van de begeleiders schildpadden gaan voeren. komen we langs de zoet water korkodillen zien we dat er eentje gewond was! dus die moest er natuurlijk uit! het was een kleintje maar de andere in het verblijf daar waren toch best groot en die kwamen echt zo snel op het hek af waar wij stonden! niet normaal. en dan doen ze hun bek open !! woo, dat was wel even een moment wat je niet vergeet zeg maar. We hebben de krokodil (8 jaar oud ongeveer een meter) meegenomen naar een mini ziekenhuisje , eigenlijk alleen een keukenblad. En daar werden de wonden schoon gemaakt en dat vondtie niet zo leuk haha. Ik mocht mn hand om zijn bek heen houden zodat hij niets kon. en iemand anders had zijn staart. je voeld bij ieder geluid hoe zijn spieren er op reageren en bij het tegenstribbelen hoe sterk die beesten zijn! Echt een hele bijzondere ervaring op een eerste dag! Ik zat daarna helemaal onder de jodium omdat dat beest een bakje weg sloeg met zijn staart over mij heen. Echt heel stoer!!

En dan nog een baby grond kangoeroe beetgehouden, 11 maanden en heel lief. Wel kleiner dan de grote kangoeroe maar hij blijf ook zo klein.

Lieeffsss Melissa.xxx

(ps. Vandaag al een dag off omdat mn franse groeps genootje die net terug is van india en tialand naar de dokter moest voor wormen en paracieten en zodat ze niet alleen hoefde. Verder zijn mijn benen helemaal onder de rode bulten en vlekken en moest ik zelf ook naar de apotheek want de nodige muskieten hebben mij gebeten... Het het doet zoo veeel zeer door de juik! Het is echt niet uit te houden.)

• 29 November 2012 - 12:21

John Leemberg:

Ik wordt toch geen Opa ?? hahaha

• 29 November 2012 - 12:37

Petra:

Heeeee stoer wijf !!!!! Insecten nuttigen, vechten met een krokodil ( ok dan wel een gewonde ) Gaaf Melis !
    Alleen jammer van die bulten en de jeuk op je benen. Ik heb dat wel eens meer gezien bij je, maar dat waren de italiaanse muggen geweest. ( Jij had er toen niet zoveel als Mitchell , aaah die zat echt onder, weet je nog? ) Dit zou iets voor je vader zijn, die liep de hele dag onder een klamboe ! hahaha
    Melissa blijf genieten en tot je volgende reisverslag. X Petra ( en de andere Hoffies )

• 29 November 2012 - 21:57

Anne:

je doet eigenlijk dus aan ZOOP in australië, of niet? :P En oh wow! Een spin/mier gegeten! En een krokodil gered.. Ik weet nog dat je dierenarts wilde worden! En wat een lieve kleine kangeroee! ach! het ga je goed, Lis!

• 29 November 2012 - 22:13

Rob En Sylvia:

Hallo Melissa,

Leuk dat je nu de stap gemaakt heb naar Australie, helaas waren wij op vakantie en hebben geen afscheid meer kunnen nemen van je, was wel spannend zeker allemaal en ook het vliegen natuurlijk !

we hebben al je reisverslagen gelezen en vonden het heel spannend, wat heb je al veel meegemaakt zeg in die korte tijd en ook de foto's zijn erg mooi.

Veel succes met je werk nu de komende tijd en we blijven je volgen !!!

Geniet er lekker van,

Groetjes
    Rob en Sylvia

• 29 November 2012 - 22:24

Leemberg Oud-beijerland:

hoi melissa wat jij allemaal aan het doen bent daar kunnen wij niet aan tippen maar ik heb vanavond moeten vechten met een reuze vis want ik ben namenlijk aan het werk dus heb ik tijd om een hengeltje uit te gooien dus als je over een tijdje thuis kom dan licht de vriezer vol met kabeljouw mmmmm dat klinkt toch ook wel een beetje buitenlands. maar het is heerlijk om te lezen dat je het goed naar je zin hebt.groetjes fam oud-beijerland

• 30 November 2012 - 19:54

Henk Kuys (afd. De Esdoorn Parkhuis):

Hallo Melissa,
    Dat had je vast niet verwacht om een berichtje van mij te krijgen. Elke keer als ik je moeder zag, vroeg ik haar hoe jij het had in Australië. Je moeder vertelde dat j inmiddels bent vertrokken, en dat is denk ik een geweldige beslissing die je hebt moeten nemen. Maar de keren dat ik jou heb meegemaakt liet je je niet gauw van de wijs brengen. Ik denk dat jij met de wilskracht een goede stap in je toekomst zal zetten. Ik wilde je van de week al berichten maar door een storing ben ik later in de mogelijkheid te reageren en dan ook nog te weten dat er een tijdverschil van 9 uur is, dan wordt het puzzelen om je niet uit je matje te bellen. Ik wens je een nuttige stage en fijne feestdagen.
    Groet Henk Kuys

• 30 November 2012 - 22:53

Rob En Janny Vrolijk:

Hè Melissa
    We hebben je reisverslagen gelezen,geniet maar van de tijd dat je in Australië bent.
    Je ma vertelde dat we je op deze site konden vinden.we blijven je volgen.
    Heel veel groetjes van je oude buurtjes

• 01 December 2012 - 09:41

Wilma Van Der Linden:

hé Melissa

We zijn weer helemaal op de hoogte van je belevenissen Meid wat is dat gaaf daar!!
    je foto's zijn super en je straalt helemaal, Leuk hoor melissa en wat een leuke vrienden heb je daar al,
    Alleen jammer van je muggen beeten, je vader weet er alles van hahahaha.
    Ook ik wordt vaak aangehouden over hoe het met je gaat, dan vertel ik super trots dat je het heel geweldig naar je zin heb. en verwijs ze naar je reisverslag. Opa en Oma zijn druk met kaarten sturen naar je. ik hoop dat ze aankomen, Jouw kaart hebben ze deze week ontvangen en dan weet je het al
    heel de stevensweg heb hem al gezien!!!!!!

daag meis, ze hopen snel weer wat te lezen van je
    xxxxjes wilma

• 02 December 2012 - 15:14

Betty Verwater:

We volgen je verslagen op de voet hoor je komt straks nog tijd te kort aan die 6 weken haha.
    Gelukkig hebben we wel wat gemeen '"de muggebeten" hier is het nu regentijd dus legioenen tegelijk met speer en helm op in de aanslag om het liefst je kuiten aan gort te prikken haha. Maar elektrische tennisracket en de off spray als verdediging werkt goed. Meis veel plezier en tot je volgende avontuur.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 02 December 2012 - 15:14

Betty Verwater:

Melissa

Welkom op mijn reisblog! Zoals te zien in mijn reisverslagen heb ik al verscheidene langere reizen erop zitten. Mijn eerste reis (2012-2013) door Australië en Nieuw-zeeland heb ik geschreven als 18 jarige, vol passie en avontuur. Als ik mijn verhalen teruglees zie ik enorm veel indrukken, en ook heel veel taalfouten! Sorry daarvoor indien je deze terug wilt lezen. Ik heb besloten de verslagen niet aan te passen en ze te behouden in de originele staat van een 18-jarige die de wereld aan het ontdekken is. Ik schrijf voornamelijk over alle indrukken die landen en culturen op mij maken. Daarbij wil ik toevoegen dat dit vanuit mijn eigen perspectief gezien wordt en dat ik met mijn gedachtegang en uitspraken niemand wil willen beledigen of veroordelen. Als er vragen zijn of belangstelling, voel je vrij om contact op te nemen! Veel liefs en avonturen gewenst, Melissa

Actief sinds 17 April 2016