Mellow Yellow - Reisverslag uit Fraser Island, Australië van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu Mellow Yellow - Reisverslag uit Fraser Island, Australië van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu

Mellow Yellow

Door: Melissa

Blijf op de hoogte en volg Melissa

16 Januari 2013 | Australië, Fraser Island

Goededag mensen in het koude en kille ,grijze ,bergloze.. (oke ik houd op) NEDERLAND! Hier weer een berichtje uit Australië!

Op mijn vorige blog heb ik gezegd dat we naar springbrook national park gingen om een wandeling te maken van 17km! En jeetje dat was het zeker! Berg op berg af, watervallen onderdoor, iedereen last gehad van vele bloedzuigers. Ook ik, ik had er eentje die lekker zat te slurpen aan me arm en op mn been. Jumjum, Je voeld er niets van, alleen ze zijn glibberig, en het ziet er enorm vreemd uit dat er een zwart glibberig mini wormpje je bloed opzuigd en je nog hard moet punnike om het van je huid los te krijgen. Verder een geslaagde wandeling van 6 uur met enkele pauzes en na afloop een mooi park opgezocht om te kamperen. Normaal mag dat niet en heb je een vergunning nodig.. maar ach.. we zijn in australië. De parkwachter keurde het goed en sloot het park af. Dus het waren alleen ons vieren (Arjan, Rob, Wendy en ik) en alle dieren om ons heen. Zo heb ik door dat ik gewerkt heb in het dierenpark goed kunnen herkennen hoe een koala brul klinkt en wist ik dus dat er naast ons in het bos behoorlijk wat brullende knuffeldieren in de bomen zaten. Na een mooie avond met een kampvuur, pan op het vuur, de vergeten pasta saus en dus droge boterhammen met hamburger en pasta heerlijk met zn vieren knus geslapen in één tent.

Oud en nieuw gevierd in het grote Brisbane! Prachtig vuurwerk en enorm veel mensen! Hele leuke sfeer en met vele chinezen op de foto geweest. Die middag van
een touw in de boom geslingert in het water met een vrijeval van 5 meter. Ik heb wat filmpjes op mijn blog gezet haha. Na middennacht thuis te komen om 5 uur snachts de volgende ochtend een nieuwjaarsduik gemaakt in het zwembad, in me pyjama en in de middag naar Moffat Beach (geweldige naam toch haha).

En toen het aller stoerste ever! FRASER ISLAND! wauw.. in één woord, wat een mooi eiland. Fraser island is het grooste zandeiland ter wereld en ontzettend mooi met zoetwater rivieren en meren en witte stranden en helder blauw water (met de toebehorende haaien). Wendy en ik met 6 andere mannen, Carl, Cairen, Rhys, Rob, Arjan, en de portugese vader van Carl en Cairen. Dus ja.. je weet al hoe dat er aan toe ging haha. Wendy en ik pastte ons goed aan dat zeker! We zijn pro geworden in behoefte doen in de bosjes en het wassen met regenwater of in de meren. Kamperen in de duinen, op een zandeiland, met een heldere melkweg boven je, het kon niet beter. Veel gezien en gedaan. 70 km land inwaards gereden door alle zandwegen.(Je mag alleen met 4WD op het eiland komen). Vele mooie helderen meren gezien met de nodige schildpadden die ik zo nodig wou vangen haha (En het is me gelukt ook! HA!). Verder het hele grote scheepswrak maar eens van dichtbij bekeken en heerlijk elke avond avondeten gegeten met de nodige porsies zand, maarja, wat wil je op een zandeiland. Verder hele leuke 5 dagen en 4 nachten gehad op het mooie fraser island.
Hele gezellige groep jongens echt een top tijd!

Donderdag 17 Januari alweer 2 maanden weg van huis! En na 3,5 week bij Kees en Jane den Boer nemen we afscheid van echt geweldige weken hier! Top! Heel leuk gezin en een echt thuis gevoel! Brok in me hart om ze te verlaten maar de reis gaat verder! Ik reis samen met Wendy van Leenen langs de kust omhoog naar Cairns, onze eerste stop Noosa! Dat gaat wat worden, twee meisjes uit hoeksewaard samen de australische kust langs reizen!

Heel veel liefs vanuit Australië!
xx Melissa
Of ook wel Mellow Yellow genoemd.

• 16 Januari 2013 - 13:17

John Leemberg:

Melissa Melissa wat een genot om dit allemaal te lezen,en bekijken!! op al de foto's een smile van oor tot oor geweldig.
    Dikke knuffel van je vader ,moeder en broer

• 16 Januari 2013 - 23:07

Jane:

Melissa,
    Fijn dat je het leuk vond bij ons.
    Het is werderzijds, hoor. Ik vond het heerlijk om jou en Wendy hier te hebben.
    Naar de stad (hoewel winkelen niet jouw ding is, haha), naar de Zoo,
    het strand en ook thuis zijn, want hier vermaakten we ons ook prima!
    Zo leuk ook, om je te zien knutselen.
    Krijg ik de tekening van Nola nog eens af te zien?

Nu ga je weer verder met je avontuur, samen met je maatje.
    Heel veel plezier bij alles wat er op je pad gaat komen.

XX Jane

Veel succes met "MellowWendo"

• 18 Januari 2013 - 12:55

Betty Verwater:

Meis volgens mij heb je de tijd van je leven geniet er met volle teugen van en prent alles goed in dat knappe koppie van je we blijven je op de voet volgen tot mei haha (wat zeg ik nu)
    Dikke knuffel Betty en Cees en een lik van Dushi

• 20 Januari 2013 - 14:31

De Oudjes Van De Atalanta:

Hallo Melissa,Wij volgen je reisverslagen en genieten er van. We zijn van je vader te weten gekomen waar we je konden vinden.Met je hond gaat het ook nog goed ,van de week zagen we hoe hij/zij door de sneeuw aan het rennen was.Wat is het mooi waar je al geweest bent en wat gaat de tijd snel al twee maanden weg Wij wensen je verder nog een super super mooie en goede reis,groetjes.

• 27 Januari 2013 - 11:12

De Hoffies:

Lieve Melis, wat leuk om dit allemaal te lezen! Ik ga er echt even voor zitten. meis blijf genieten en tot het volgende verslag.

• 28 Januari 2013 - 07:48

Ton, Karin, Daphne, Dylan:

Hoi Melissa,
    Wat leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt daar in het verre Down Under. Uit alle verhalen blijkt duidelijk dat je daar de tijd van je leven hebt. Je maakt in ieder geval dingen mee die we hier in ons koude kikkerlandje nooit zullen meemaken. Geniet er nog van de komende tijd!

• 04 Februari 2013 - 21:27

Roelof Remijn:

volgens mij heb je het naar je zin daar ,
    volgende week vlieg ik weer die kant op maar deze keer Australia en New zeeland erbij. Sydney Brisbane Coogee beach,Bondi beach en Auckland.
    ook Kuala lumpur Jakrta en weer thuis in 9 dagen

zal je wel niet zien maar volg je wel.

groet en veel plezier Buurman nr 29
Melissa

Welkom op mijn reisblog! Zoals te zien in mijn reisverslagen heb ik al verscheidene langere reizen erop zitten. Mijn eerste reis (2012-2013) door Australië en Nieuw-zeeland heb ik geschreven als 18 jarige, vol passie en avontuur. Als ik mijn verhalen teruglees zie ik enorm veel indrukken, en ook heel veel taalfouten! Sorry daarvoor indien je deze terug wilt lezen. Ik heb besloten de verslagen niet aan te passen en ze te behouden in de originele staat van een 18-jarige die de wereld aan het ontdekken is. Ik schrijf voornamelijk over alle indrukken die landen en culturen op mij maken. Daarbij wil ik toevoegen dat dit vanuit mijn eigen perspectief gezien wordt en dat ik met mijn gedachtegang en uitspraken niemand wil willen beledigen of veroordelen. Als er vragen zijn of belangstelling, voel je vrij om contact op te nemen! Veel liefs en avonturen gewenst, Melissa

Actief sinds 17 April 2016