New Zealand - Reisverslag uit Aoraki Mount Cook, Nieuw Zeeland van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu New Zealand - Reisverslag uit Aoraki Mount Cook, Nieuw Zeeland van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu

New Zealand

Door: Melissa

Blijf op de hoogte en volg Melissa

08 April 2013 | Nieuw Zeeland, Aoraki Mount Cook

Goedendag lief thuisfront!
Op verzoek van thuis hier een blog! :)

Mijn laatste blog bericht was vanuit Melbourne in Australië!
Inmiddels ben ik al enkele weken in Nieuw Zeeland en ben ik tot conclusie gekomen dat ik ben beland in het mooiste land ter wereld :)

13 maart ben ik vanuit Melbourne naar Auckland gevlogen. Een vlucht van 3,5 uur en het was goed te doen! We vlogen vroeg in de ochtend, 8.10 sochtends en we wouden optijd op het vliegveld zijn dus de shuttle bus van 5 uur sochtends was de beste optie. Na een nacht van misschien 4 uurtjes met twee personen in één bed en de nodige bewaking die we van ons af moesten schudden (Wendy en ik dachten geld te besparen door een bed te delen! We hebben nog nooit zo veel bewakers van ons afgeschud en nog nooit zo slecht geslapen haha) maar alles is goed gekomen!

Ik in Auckland helemaal trots met mijn nieuwe stempel in mijn paspoort! En het nieuwe avontuur is begonnen. Ik heb een buspas geboekt die je van plaats naar plaats brengt en waardoor je vaak met vele de zelfde mensen in de bus zit. Na 2 nachten in Auckland begint de bus reis en reizen we door het noorder eiland van plaats tot plaats naar het zuider eiland.

Het eerste plaatsje was Hahei, voor de mensen die de film Narnia hebben gezien.. Je heb daar een soort grot op het strand er er is een scène opgenomen daar uit de film! Samen met Roel die de zelfde bus tour doet zijn we wezen kajakken over het bizar heldere water tussen groene eilandjes en witte stranden. Die avond had ik meteen al een regel verbroken van de buschauffeur (geen vragen over de bus reis als we bij het hostel gearriveerd zijn) dus liep ik de gehele avond in een prachtige fel oranje, blauwe Nederlandse jurk voor straf.. De reis begint goed hah!

Na hahei op naar Raglan waar je kon surfen, ons hostel was in de wildernis en die avond een film gekeken met z'n alle in een soort woonkamer. Die dag erna vertrokken naar hele bekende grotten. De waikato grotten (volgens mij) hier een tour gedaan waarmee je in een wetsuit in de donkere grotten gaat zwemmen! Met een lamp op je hoofd en kaplaarzen aan baggerend door de modder onder de grond! De rivier in de grot was ijs koud en natuurlijk was de regel "de jongste moet voorop". Omdat de gids wel vond dat ik dat kon liet hij mij door de meest smalste doorgangen kruipen waarbij kaplaarzen niet echt makkelijk meewerken. Claustrofobie is dan ook niet echt handig voor in de grotten maar gelukkig heb ik daar geen last van. Na wat modder gevechten, veel glimwormen gezien en een warme douche na afloop op naar mourea. In mourea hadden we een culturele nacht met Maori mensen (de oorspronkelijk bewoners) die ons verhalen vertelde, woorden leerde en de jongens leerde de bekende strijdsdans de Haka!

De dag daarna een dure dag. Ivm een soort plekje in mijn gezicht naar de dokter. Ik had een infectie opgelopen en moest aan de antibiotica.. 4 pillen per dag een week lang!! Wo.. Maargoed gezondheid op nummer een! En die middag door naar Taupo.
Vlak bij taupo in een rivier gezeten die opgewarmd word met warm water uit een waterval wat opgewarmd word door de vulkaan! En jeetje wat water was warm!! (Klink logisch)

Tijdens de busrit stoppen we op foto momenten, en wat heb je hier in nieuw Zeeland veel heldere blauwe rivieren! Echt bizar mooi!

Volgende nacht verbleven in The middle of nowhere.. Geen bereik met telefoon en iets van 50km vanaf de bewoonde wereld. Hier kon je activiteiten doen als geiten neerschieten, paardrijden, etc. En ik hield het op klei duif schieten! Na een oefenronde waar ik uit de vijf niets raakte hadden we een wedstrijd. De vrouw gaf me een ander geweer en ik schoot 3 uit 5 en werd derde! :) yeah!
Die avond optijd slapen want we gingen wereld mooiste wandeling maken die dag erna. Tongariro Alpine Crossing! Een wandeling van ongeveer 20km over de vulkanen ,lava en bergen. Dat was koud!!!! Maar wauw wat mooi! Je voelde de warme opgewarmde lucht van de vulkaan langs je benen en soms zie je helemaal niets door de wolken. Verder de hele bekende blauwe vulkaan meren gezien en na gevoel loze benen zijn we allemaal afgezet in een mooi hostel met luxe kamers en een gratis beertje. Alles was compleet haha!

Die dag erna een lange busrit met stoppen bij een speeltuin waar we opdrachten kregen en een molen waar alle Nederlanders het volkslied moesten zingen, doorgereden naar Wellington. Het laatste plaatsje in het noorder eiland. Die avond voor het laatst met die buschauffeur en in de bar onder het hostel een drankje gedaan met zijn alle!

Ik had besloten bij de groep te blijven waar ik veel me omging en omdat Roel achterbleef in wellington hebben we elkaar gedag gezegd en zien we elkaar wel weer in een ander plaatsje!

De ochtend met de Ferry naar het zuider eiland, de mooiste Ferry tocht ooit! Toch net iets mooier dan de Ferry naar Texel. De dolfijnen zwommen naast de boot met ons mee. Eenmaal op het zuider eiland op naar Abel Tasman! Een enorm mooi national park waar we zijn wezen zeilen met een Katamara en waar we sliepen in kleine huisjes waarbij je snachts naar de wc moest rennen door de kou (op je sokken omdat ik mijn slippers onderweg verloor ivm hoge nood!). Ik had pudding gekookt voor de Engelse die het maar een vreemd goedje vonden.

De dag erna naar Blackball. Als je het op internet opzoekt ziet het eruit als een dorp met stoere motor mannen. Maar als je er aankomt merk je er al snel dat je ben beland in een spookdorp. Het hostel hing vol met oude foto's en enorm veel spiegels. Deuren kraakte en de mensen bleven je lang aankijken als je voorbij liep.. Er klopte iets niet.. Hm,.. Gelukkig maar voor één nachtje en daarna door naar Franz' Josef! Een dorp tussen de bergen met een bekende gletsjer. Hier 2 nachtjes gebleven en een gletsjer tour gedaan waarmee je met de helicopter op een gletsjer word afgezet, je in warme kleren word gehesen en je door grote ijsmuren en tunnels loopt met spijkschoenen! Een van de aller stoerste tours die ik tijdens mijn reis gemaakt heb! Na afloopt was iedereen bevroren en hadden we gratis toegang in de Spa waar we ons konden opwarmen in de hot pools van 38 graden (wat mij iets te warm was..)

Na Franz Josef naar wanaka, een mooi klein dorpje tussen de bergen en een groot meer! Een kampvuur op het strand kan je er beter niet doen. Een klein vuurtje zorgde ervoor dat een grote brandweer auto met sirenes en al aan kwam rijden. Op de gezicht van de brandweer mannen zag je een grijns staan van oor tot oor omdat dit waarschijnlijk de enigste kans in een maand was om als brandweer man te spelen in het kleine dorpje als wanaka. Nadat ze met de brandslang aan kwamen lopen en ze hun praatje gedaan hadden liepen ze weer lachend weg en hebben ze wanaka weer brandveilig gemaakt!

Onderweg naar Queenstown naar het bekende reflectie meer " lake Matheson" geweest en naar de aller eerste BungyJump brug ter wereld van AJ Hackett. Heel leuk om te zien hoe mensen hun angsten overwinnen! Ook leuk om voor het eerst na 4,5 maand op een weegschaal te staan! Haha (die hadden ze daar staan voor als je wou bungy jumpen dan moesten ze je gewicht weten) ja.. Na 3 nachten in Queenstown gedag moeten zeggen tegen mijn nieuwe Engelse vrienden Lee en Nicola. Samen met Laura (UK) en John (USA) naar Milford Sound gereisd. Hier een boot cruise gedaan over een rivier tussen de berg toppen. Ook hier springen de dolfijnen naast de boot met je mee en keek ik mijn ogen uit hoe mooi de natuur was.

De nacht geslapen in te Anau. Waar iedereen een kamer had voor zichzelf. En dat toch best eenzaam is als je al die tijd al met minimaal 4 andere op een kamer slaapt.. Die dag erna naar Invergarcill, de meeste zuidelijke stad in de wereld! Daar was het een beetje uitgestorven voor mijn gevoel. Die avond voor het eerst de film "ten things i hate About you" gezien waar zo'n beetje iedereen die ik tegen kwam in mijn reis over begon omdat ik erg op de actrice Julia stiles schijnt te lijken. Ja was erg bizar om dat in de film te zien haha, want ze hebben toch wel gelijk!

De volgende ochtend naar Waipapa point gereden en daar hadden we de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen, wilde dolfijnen. En die kans laat ik natuurlijk niet schieten! Ik ben in de laadruimte van de bus gedoken im mijn bikini uit mijn tas te halen en daarna in het ijs ijs ijs koude water te gaan liggen op mijn rug tot de zwart achtige dolfijnen op je af kwamen! En dat is het meest bizarre wat ik ooit gedaan heb! Je ziet ze niet aankomen of verdwijnen.. Ze schieten uit het water langs je heen. Nog geen meter bij je vandaan! En dat met wilde dolfijnen!! Het was het meer dan 100% waard om daarna voor bijna een uur mijn huid niet meer te kunnen voelen van de koud :D

Daarna terug naar Queenstown, laatste avondje met mijn vrienden waarmee ik voor 3 weken elke dag reisde door het mooste land ter wereld! Die avond voor het eerst in mijn leven uit een bar gezet! Haha.. Ik was te jong! Je moest 21 zijn.. Die volgende ochtend met veel tranen Laura en john gedag gezegd en de rest van de dag mezelf bezig gehouden met de was en daarna met twee Duitsers frisbee golf gedaan (zelfde als golf maar dan met een frisbee!!) en de avond een film gekeken. Voor 4 nachten was ik in queenstown, met Braziliaanse jongens op de kamer die nu in het bezit zijn van mijn portemonnee.. Haha want... Bij het vertek vanuit queenstown naar mount Cook (waar ik me nu bevind) ben ik mijn portemonnee in de kamer vergeten.. Gelukkig had ik die dag ervoor hun toegevoegd op facebook en kon ik ze meteen een berichtje sturen of hun mijn portemonnee bij willen houden. Hun wonen in Sydney en over 9 dagen ben ik in Sydney dus kan ik mij porto weer oppikken! Gelukkig! :)

Nu ben ik in Mt Cook! Een bizar klein dorpje zonder café of winkel gelegen tussen de bergen. Mt Cook is de hoogste berg in Nieuw Zeeland. De eerste dag een wandeling gemaakt tot de gletsjer meer waar de ijsschotsen nog in drijven. Er ligt veel sneeuw op de berg toppen en het maakt bizar veel lawaai als het sneeuw verschuift! Elke ochtend wakker worden met uitzicht op de bergen. Op het moment sneeuwt het in de bergen haha. Weer eens wat anders dan het warme australie!

Ik heb nog 9 dagen over in Nieuw Zeeland en daarna ga ik voor 4 weken terug naar Australië! Hopelijk zie ik nog walvissen in kaikoura en ik vlieg 17 april vanuit christchurch (waar twee jaar geleden een grote aardbeving was) naar Sydney.

Ik kon dit verhaal niet korter typen dan dit! In één zin kan ik nogmaals zeggen dat dit het aller mooiste land ooit is! :)

Ik hoop dat het me lukt om de foto's erbij te voegen!

Heel veel liefs vanuit Nieuw Zeeland!

Xxxxxxxxxx Melissa

• 08 April 2013 - 08:48

Marija:

Hey wereldreiziger,

Wáánzinnig! Helemaal je ervaring met de wilde dolfijnen.

Je doet dit maar even, een soort van, alleen allemaal. Ik vind je een kanjer!

Geniet, geniet, geniet!

Marija x

• 08 April 2013 - 09:45

Barry Leemberg:

Hallo melissa ik zit dus nu op mijn werk jouw verslag te lezen en probeer het een klein beetje te bevatten wat jij allemaal mee maakt je begrijpt ik ben er mee gestopt. Ik probeer maar een beetje te genieten van het mooie uitzicht op de landtanks en oude russische coasters maar in ieder geval geniet en stuur maar veel verhalen door van jouw geweldige reis groeten uit de laurenshaven in de Botlek.

• 08 April 2013 - 23:00

Evy:

Wauuuwww Melissa... wat fantastisch toch allemaal!!!!...

• 09 April 2013 - 18:59

Betty Verwater:

Oh wat ga jij dit missen deze ellende allemaal (whawhawha) gelukkig voor jou nog maar eventjes
    en dan mag je gelukkig weer naar huis naar je vertrouwde s'Gravendeeltje. Meer zinnigs kan ik niet zeggen over jou zoveelste machtige verslag met foto's.

Dikke kus Betty en Cees
Melissa

Welkom op mijn reisblog! Zoals te zien in mijn reisverslagen heb ik al verscheidene langere reizen erop zitten. Mijn eerste reis (2012-2013) door Australië en Nieuw-zeeland heb ik geschreven als 18 jarige, vol passie en avontuur. Als ik mijn verhalen teruglees zie ik enorm veel indrukken, en ook heel veel taalfouten! Sorry daarvoor indien je deze terug wilt lezen. Ik heb besloten de verslagen niet aan te passen en ze te behouden in de originele staat van een 18-jarige die de wereld aan het ontdekken is. Ik schrijf voornamelijk over alle indrukken die landen en culturen op mij maken. Daarbij wil ik toevoegen dat dit vanuit mijn eigen perspectief gezien wordt en dat ik met mijn gedachtegang en uitspraken niemand wil willen beledigen of veroordelen. Als er vragen zijn of belangstelling, voel je vrij om contact op te nemen! Veel liefs en avonturen gewenst, Melissa

Actief sinds 17 April 2016