Sneeuw happen en Cheerleaden - Reisverslag uit Waterloo, Canada van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu Sneeuw happen en Cheerleaden - Reisverslag uit Waterloo, Canada van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu

Sneeuw happen en Cheerleaden

Door: Melissa

Blijf op de hoogte en volg Melissa

15 Januari 2016 | Canada, Waterloo

Hee iedereen! :D

Momenteel heb ik er al bijna 2 weken opzitten, inclusief een berg spierpijn en bevroren haar..!!

Ik begin mijn verhaal bij een van de doelen van mijn uitwisseling; gave vakken volgen (en behalen), mezelf ontwikkelen, dienbladen sparen en sneeuw happen.. Dat laatste is min of meer een verplicht onderdeel geworden als je gaat studeren in Canada in de winter periode.

Mijn vakken zijn (tot nu toe) allemaal erg goed te doen, en erg interessant. De docenten hier zijn erg gemotiveerd en gedreven om je de stof goed te leren. In tegenstelling tot Tilburg University (mijn universiteit) praat er hier niemand (echt niemand!!) door de stof van de docent heen, en maakt iedereen non-stop aantekeningen. Soms zoveel dat ik me afvraag wat ze allemaal opschrijven! Verder werken ze hier met veel kleinere toetsen i.p.v. een grote toets, veel presentaties en schrijfwerk. Ik bereid mezelf dus voor op het harde leren komende tijd!

Naast studie gerichte activiteiten wordt er veel energie gestoken in het ‘ervaren en beleven’ van Canada en haar cultuur. Zo zijn we afgelopen zaterdag ons eigen universiteitsteam wezen aanmoedigen tijdens hun ijshockey wedstrijd. Er was een goede sfeer, ik heb een gratis Waterloo Warriors shirt gevangen en we hebben met 3-1 gewonnen! Go Warriors Go! En omdat ik graag mensen aanmoedig dacht ik; laat ik het tot een hoger level brengen (Al die zelf ontwikkeling..!!)

-Hmm.. Laat ik een cheerleader worden!-

En zo ging ik vorig weekend naar de Try-Outs en liep ik vervolgens de rest van de week erbij als een scheve pinguïn.. Wat had ik een spierpijn zeg!! En wat waren die meiden super goed! En wat heb ik dat onderschat. Cheerleaden is niet alleen leuk dansjes doen, rond huppelen, en wijze woorden roepen. Het is een teamsport waarin je –iedereen- moet vertrouwen, sterk moet zijn, en door moet zetten. En dus werd ik geselecteerd voor het Junior Varsity Cheerleading Team, haha!

Ik ben ,op twee jongens na, de langste van iedereen. Dit betekend dat ik de ‘3e Base’ ben die mensen vanuit squat positie (lees dus goed= vanuit S Q U A T positie) omhoog gooi (je gooit dus met mensen..) en vervolgens (omdat ik de langste ben en hun dus als eerste weer bereik) ze weer netjes opvang. –En dat is me toch pittig!! Pfoeee- Maar wel heel gaaf! Net hadden we training en hebben we geoefend met de stunts waarbij het topmeisje (die zijn echt mini) boven op gestrekte armen komt te staan, daarna omhoog gegooid wordt, en vervolgens wordt opgevangen (is het plan!). Super pittig, maar een enorme uitdaging! Zaterdag moeten we aanmoedigen bij de basketbal wedstrijden hier op de universiteit! (foto’s volgens nog). Ondanks al de pittige stunts zal ik nog steeds wel rond huppelen haha.

Verder zijn de mensen in mijn gebouw erg leuk en benoem ik ze tot mijn vrienden, we doen veel samen als films kijken, samen eten en dienbladen verzamelen uit de cafetaria. Niet omdat ze zo mooi blauw zijn of handig. Maar omdat je er mee kan sleeën! Echter wisten we niet dat onder aan de heuvel zich alle sneeuw had verzameld met een pak van zo’n 30 centimeter, en dat ik dus heel mijn onderlichaam niet meer zag haha.

Het weer is niet zo extreem als -19 graden, het is nu rond de -10! En als het -5 is loopt iedereen hier met zijn jas open. Ze gebruiken hier echt super zout, de paden zijn bijna allemaal mooi schoon en alles is goed te bereiken. Verder heb ik volgende week al mijn eerste toets! Alles gaat hier dus goed. Ik maak veel mee, ben erg blij met mijn eigen knusse kamertje met een berg foto’s op mijn muur, met de leuke mensen die ik ontmoet, en met het goede internet waarmee ik het thuisfront kan skypen (elke dag.. ssssttt!). Ik weet niet of ik nu al conclusies kan trekken, maar op uitwisseling gaan en vooral op de campus wonen van zo’n grote universiteit is zo gaaf!

Mogelijk ben ik de helft vergeten te vertellen, maar super bedankt voor het volgen!
xxxxxx Melissa de Pinguïn

N2J 4B6

• 15 Januari 2016 - 09:34

Rob:

Heeeee Melisssaaaa!!!!

Super gaaf al je verhalen zo op de blog en wat ik zo af en toe hoor langs komen!

Veel plezier nog

Rob

• 15 Januari 2016 - 10:15

Muriël:

Haha Melis, cheerleaden, die had ik dus nog niet achter je gezocht..:p
    Maar wel kicke, het lijkt wel alsof je in een film leeft!
    Het klinkt allemaal zo goed!

Succes met je toets volgende week.
    Je kan het!

GO MELISSA !

• 15 Januari 2016 - 12:21

Door:

Hahaha hoe gaaf, ook gewoon overal voor in!

blijf er van genieten en blijf ontdekken!

Go warriors Go, Go melissa Go

cheers,
    Door

• 26 Januari 2016 - 22:17

Wendy:

hahaha super leuk Melis,

geweldig!
Melissa

Welkom op mijn reisblog! Zoals te zien in mijn reisverslagen heb ik al verscheidene langere reizen erop zitten. Mijn eerste reis (2012-2013) door Australië en Nieuw-zeeland heb ik geschreven als 18 jarige, vol passie en avontuur. Als ik mijn verhalen teruglees zie ik enorm veel indrukken, en ook heel veel taalfouten! Sorry daarvoor indien je deze terug wilt lezen. Ik heb besloten de verslagen niet aan te passen en ze te behouden in de originele staat van een 18-jarige die de wereld aan het ontdekken is. Ik schrijf voornamelijk over alle indrukken die landen en culturen op mij maken. Daarbij wil ik toevoegen dat dit vanuit mijn eigen perspectief gezien wordt en dat ik met mijn gedachtegang en uitspraken niemand wil willen beledigen of veroordelen. Als er vragen zijn of belangstelling, voel je vrij om contact op te nemen! Veel liefs en avonturen gewenst, Melissa

Actief sinds 17 April 2016