Rondreis Canada- Amerika - Reisverslag uit Montréal, Canada van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu Rondreis Canada- Amerika - Reisverslag uit Montréal, Canada van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu

Rondreis Canada- Amerika

Door: Melissa

Blijf op de hoogte en volg Melissa

19 Juli 2016 | Canada, Montréal

Beste Thuisfront!

Bij deze een snelle-mini blog over onze reis tot nu toe.
Om iedereen even op te frissen: Na mijn avontuur op de boerderij kwam Freek richting Canada (eindelijk) om samen een reis te maken door Canada en Amerika van een maand.

Ondertussen hebben we er al flink wat op zitten: Toronto, New York City, Boston, Montréal, Quebec City, National Park de Jacques Cartier, terug naar Quebec City, en momenteel weer terug in Montreal. Onze volgende bestemmingen zijn nog: Ottawa, Toronto en de laatste paar dagen terug naar familie Van Den Boogaard voordat wij weer naar huis komen.

Wat was het bijzonder zeg, elkaar weer zien na een half jaar! Op het vliegveld stond ik vol zenuwen te wachten (bijna 2 uur) tot het moment dat ik Freek zag. Ik weet niet meer hoe ik over het hek ben gekomen, maar in een paar seconden stond ik aan de andere kant van het hek in zijn armen! Ons avontuur ging beginnen!

De eerste dagen struikelde ik erg over mijn Nederlands (nog steeds eigenlijk, gelukkig kan Freek mij helpen met verbeteren, zo ook in deze blog, soort spelling control). Steeds bleef ik door mijn Nederlandse zinnen, Engelse woorden gooien. Ik vond het zelf heel vervelend, aangezien ik totaal niet uit mijn woorden kon komen.

De eerste dagen in Toronto, waar we o.a. naar Toronto Island gingen, het strand (ik er achter kwam dat ik echt niet kan frisbee-en), en aan een stuk door praatte over het afgelopen half jaar, wat ik allemaal gemist heb (of niet ;) ) en wat we allemaal gingen beleven op onze reis.

Vervolgens gingen we door naar New York, met een 12 uur lange busreis van Toronto werden we met onze backpacks afgezet in hartje Manhatten. Times Square. Wat bizar zeg! Al die drukte, staan we daar met onze bergschoenen en backpacks, tussen alle toeristen en modieuze New Yorkers. We verbleven in Brooklyn bij een AirBnB, in een straat waar gehele gezinen aan het BBQ`en waren en muziek luisterden. Een man uit Costa Rica deed open en verwelkomende ons in een super gaaf artistieke woonkamer. Binnen had je totaal geen idee van alle bijzonder mensen die op straat liepen, het zag er prachtig uit. New York was een indrukwekende stad om mee te maken. Van de ijskoude stilte op Ground Zero, het indrukwekkende vuurwerk bij de Brooklyn Bridge op Independece Day, de Rockefeller, de totale grote van de stad wat eigenlijk niet te bevatten is, en dan ook nog Central Park, waar je goed kan ontsnappen aan de drukte. Wegens ons studentenbudget hebben we alle pretsels uitgeprobeerd (die waren het goedkoopst) en aten we elke avond pizza. Eigenlijk was het een ervaring waar veel meer over te vertellen is. maar dat vertellen we wel een keertje live.

Boston was onze volgende bestemming, wat een gave oude stad! Zoveel meer geschiedenis dan de voorgaande steden. Het is een gezellige, relatief kleine stad waar we het jammer vonden dat we er maar 2 nachten waren. Naast het belopen van de vrijheidsroute (je krijgt dan belangrijke punten uit de geschiedenis te zien) zijn we nog naar Finding Dory geweest (hèhe :p ) en hebben we ons alvast ingeschreven bij de Universiteit van Harvard. Wegens onze drukke planning vertrokken we de dag erna met de bus naar Montréal, terug naar Canada.

De eerste keer Montreal was een bijzondere ervaring, sowieso omdat ze hier Franstaling zijn Oui Oui! ,en we werden verwelkomt in onze slaap zaal door een oudere, dronken man met vodka in zijn hand die enthousiast was over het feit dat we Nederlands zijn en aan het reizen waren. Die ochtend erna werd het nog specialer toen ik erachter kwam dat er -een andere- dronken man in onze kamer geplast had OVER MIJN TAS!! bah bah bah! Ik heb al flink wat backpack ervaringen, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. Na een hoop geboen en gewas, en vele grappen van mijn vader aan de telefoon verder, kregen wij ons geld terug voor die nacht (wat ons hielp met ons studentenbudget) en zijn we die middag naar een uitzicht punt gelopen op de berg, en hebben we (vooral Freek) de finale van de EuroCup gekeken (Waar ons extra geld van de wildplasser goed uit kwam, want bier was hier gemaakt van goud volgens mij, en erg duur).

De volgende bestemming was Quebec City, waar ik persoonlijk erg naar uitkeek. Hier hadden we festival kaartjes voor het Festival d`ete de Quebec. Met de eerste avond dat we er waren; Selena Gomez (waar zich volgens mij alle tienermeisjes van heel Canada zich verzameld hadden). Wij besloten maar naar een ander podium in de stad te gaan. Quebec is de oudste stad van noord-Amerika, en de enige stad met een stadsmuur. Veel Canadese zeggen dat deze stad voor hun het meeste op Europa lijkt, en de kleine oude straatjes hebben er inderdaad wat van weg, en is zeker anders dan de andere steden tot nu toe. Er was een gezellige sfeer en ook ons hostel was erg leuk! De host maakte elke ochtend pannenkoeken!

Maar nu gingen we echt op avontuur, tussen het festival door zijn we voor 3 nachten vertrokken naar de natuur van het park Jacques Cartier. De bus dropte ons af langs de snelweg, bij de ingang van het park. Met onze backpacks (beide zo`n 13 à 14 kg) moesten we nog 10km lopen voordat we bij het informatie centrum aankwamen. Na 2 km stopte er een auto naast ons met twee oudere vrouwen die ons naar het centrum wilde brengen. Dat was fijn! Ons verblijf was een houten hutje, met een houtkachel, stapelbedden, een petrolium brander, 1 grote pan en een vliegenmepper (met een reden!!) Water moesten we uit de rivier halen om te koken en drinkwater was zo`n 2 km terug lopen naar het centrum gebouw. Echter smaakte de rivier water-thee best goed en hielden we het goed vol. Ik deed elke ochtend een poging om met alleen bloem en rivier water broodjes te bakken in een grote pan. Dit waren de meest compacte, bloemerige, deegsmakende broodjes ooit, maar we hadden eten! Het avond eten (pasta of rijst) aten we vanaf een frisbee, want borden hadden we niet. Freek werd steeds beter in het bakken van worstjes op het kampvuur (zonder dat ze van de grill af rolden). Het ontwijken van muggen kregen we echter niet onder de knie.. We kozen ervoor om een Kayak tocht te maken van 20 km met flink wat stroom versnellingen. Wat was dit gaaf! Naast dat de golven over ons heen sloegen en we onze bergschoenen konden gebruiken om boot leeg te scheppen, hebben we genoten van de gave bergen om ons heen, en de oevers met dennenbomen! Wat een typisch Canadees beeld! Na 3 volle dagen leven in ons hutje (waar muizen snachts onze bewaarde worstjes aanknaagden -IN ONS HUTJE!-) gingen we weer terug naar Quebec stad. Een frans stel met een super de luxe camper bracht ons naar de snelweg, waar we na een training frisbee-en (met osn bord gooien dus) werden opgepikt door onze bus.

De dagen erna in Quebec City hebben we doorgebracht met het festival, de oude stad en het bezoeken van een waterval net buiten de stad. Het festival gaf ons onder andere Crowded House, Roxy Music, Duran Duran, The Red Hot Chili Peppers en Rammstein. Vooral Rammstein was erg bijzonder met de grote hoeveelheden vuur en explosies. De stad zelf was erg gezellig en elke ochtend wakker worden met verse pannekoeken maakte het ook erg af. Verder hadden we erg het idee dat er niet veel mensen vanuit Europa hier rondreizen of op vakantie gaan. Mensen waren enthousiast als we vertelde dat we uit Nederland kwamen en vonden het leuk dat we rond reisde met ons backpack.

Momenteel zitten we in Montreal, dit keer aan het andere kant van de stad, het oude gedeelte. Ook hier zijn veel oude gebouwen te vinden en gezellige straten. We zitten al over de helft van onze reis, en hebben nog iets minder dan 1,5 week te gaan. Voor mijzelf persoonlijk voelt het apart, na 7 maanden kan ik nu zeggen dat ik volgende week naar huis kom! Wat heb ik al veel beleefd, geleerd en gezien zeg!

Maar wat ben ik blij dat ik dit bijzondere avontuur kan afsluiten met een ontzettend gave reis, en vooral om dat samen te doen met Freek! :D
Dat maakt het eigenlijk nog een stuk extra bijzonder.

Heel veel liefs en groetjes van Freek en mij!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Au Revoir

• 19 Juli 2016 - 18:52

Kleedje:

Bonsoir mademoiselle Pantalon et monsieur Freek!

Comment alez vous?

Ik liep nog een 2-tal verslagen achter! (oopsie!) Het leven eh... werken-werken-klein beetje vrije tijd-werken-werken.... :p

Maar het is weer heel fijn je verhalen te lezen!
    Zowel van je Mexicaanse fiesta, als van je boerderij leven (oh wat zou ik dat ook fijn vinden!!!) en nu je rondreis...!
    Ik kan me voorstellen dat het soms al eens wat onwerkelijk kan aanvoelen?!
    Maare.. jawel! Je hebt het allemaal echt beleefd!

Fantastisch gewoon ^^

Hopelijk zie ik je in de toekomst nog eens terug (in het echt ^^)

Geniet nog heel erg van je laatste anderhalve week and have a safe trip home!

Gros bisous de belgique!
    xXx Mademoiselle Robe

• 20 Juli 2016 - 11:00

Annemarie:

Wat geweldig om te lezen. Ik heb zin om straks de verhalen live te horen.
    Geniet nog heerlijk samen van alle mooie ervaringen.
    liefs van ons
Melissa

Welkom op mijn reisblog! Zoals te zien in mijn reisverslagen heb ik al verscheidene langere reizen erop zitten. Mijn eerste reis (2012-2013) door Australië en Nieuw-zeeland heb ik geschreven als 18 jarige, vol passie en avontuur. Als ik mijn verhalen teruglees zie ik enorm veel indrukken, en ook heel veel taalfouten! Sorry daarvoor indien je deze terug wilt lezen. Ik heb besloten de verslagen niet aan te passen en ze te behouden in de originele staat van een 18-jarige die de wereld aan het ontdekken is. Ik schrijf voornamelijk over alle indrukken die landen en culturen op mij maken. Daarbij wil ik toevoegen dat dit vanuit mijn eigen perspectief gezien wordt en dat ik met mijn gedachtegang en uitspraken niemand wil willen beledigen of veroordelen. Als er vragen zijn of belangstelling, voel je vrij om contact op te nemen! Veel liefs en avonturen gewenst, Melissa

Actief sinds 17 April 2016