Reading week - Niagara Watervallen - Reisverslag uit Waterloo, Canada van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu Reading week - Niagara Watervallen - Reisverslag uit Waterloo, Canada van Melissa Grebmeel - WaarBenJij.nu

Reading week - Niagara Watervallen

Door: Melissa

Blijf op de hoogte en volg Melissa

05 Maart 2016 | Canada, Waterloo

Lieve iedereen!

We zitten alweer in maart, wat betekend dat er alweer twee maanden van mijn leven als Canadese student opzitten! En dat ik al enige tijd geen blog geschreven heb… !

Tot nu toe heb ik alle toetsen gehaald en zijn de vakken nog goed te volgen.
Ik ben nu over de helft van mijn school periode, en dus komen er weer tentamens aan, en deadlines van grote onderzoeksverslagen. Ondanks het harde werk dat ik erin stop is het flink blokken, ze verwachten hier veel van je, maar ik doe dan ook mijn best en heb er vertrouwen in dat dit me ook gaat lukken. En dat heb ik ook nodig, want volgende week heb ik wéér toetsen! Soms vergeet ik dat ik hier was om te studeren haha.

Het was een paar keer zo koud afgelopen maand (-23 graden) dat je kokend water in de lucht kon gooien, waarna het veranderde in sneeuw. Dit heb ik dus ook geprobeerd en het werkte! Echter dacht ik; ‘oh ik sta vroeg op, dan is het het kouds buiten’. Sta ik om 7 uur op om water in de lucht te gooien met -23. Was het dus de hele dag -23! Niet dat ik de rest van de dag water in de lucht gegooid heb. Maar -23 is toch flink koud!

Tussendoor ben ik nog wezen wandelen in een natuurgebied. Hoewel er geen sneeuw lag en we geen dieren gezien hebben, was het toch fijn om er even uit te zijn en tussen de bomen te lopen.

Mijn ‘reading week’ vakantie week in Kingston was erg leuk! Het is toch wel bijzonder dat je mee gevraagd word naar iemands huis die je hier heb leren kennen en word opgenomen in het gezin voor een paar dagen. De wijken hier zijn allemaal ruim opgezet met grote voortuinen en lange opritten. Wat mij vooral opviel was dat de keuken echt mega groot was (incl. de koelkast) en dat er een Elvis Presley klok was die elk uur een liedje zong. Door elk gerecht wordt hier een flinke schep boter gegooid, wat ik toch wel bijzonder vond bij de worteltjes. Ook toen we s ’avonds naar de film gingen en popcorn bestelde, krijg je een flinke scheut vloeibare boter er overheen gegoten. Een ander iets wat me opviel was de kelder. Hier wordt de kelder echt gebruikt om in te wonen en te slapen in plaats van enkel berging, ik sliep dan ook in de kelder. Wel was ik blij dat haar zusjes ook een kamer hadden in de kelder, het voelde toch een beetje apart. Na ‘family day’ waar iedereen verplicht vrij is en spelletjes speelt met de familie (en koekjes bakt!) zouden we de dag erna naar Kingston de stad zelf gaan. Echter waren we ingesneeuwd met 50 cm en sneeuwde het zo hard dat bussen niet reden, alles dicht was, en de scholen sneeuwvrij hadden. Maar; spelen in de sneeuw was het allemaal waard! Het was een erg leuke ervaring om bij een Canadese gezin thuis te zijn, en om te ervaren hoe hun dingen aanpakken. Oh ja, en melk zit hier in een plastic zak die je in een kan zet en vervolgens het puntje van de zak afknipt?

Na terug komst van Kingston hadden we nog enkele vrije dagen in Waterloo voordat alles weer begint. Die tijd zijn we goed doorgekomen met pizza, verstoppertje in het gebouw (ik pas blijkbaar niet in de keukenkastjes) en nog meer pizza.
Na een week school ben ik afgelopen weekend naar de Niagara Watervallen geweest met een organisatie vanuit school. 30 Dollar voor heen en terug met de bus, en een overnachting in een hotel. Klink als een prima deal! We vertrokken zaterdag ochtend in twee gele schoolbussen (wat hier heel normaal is, maar ik blijf de bussen leuk vinden) op weg naar de watervallen. En wat is dat gaaf zeg, zo indrukwekkend om te zien hoe zoveel water met zo’n kracht naar beneden stort. En erg gaaf om het in de winter te zien met nog sneeuw aan de zijkanten. Toen we vervolgens konden inchecken in het hotel bleek dat we in een super chique hotel zaten; ‘Embassy Suites by Hilton’. We hadden een kamer op de 20ste verdieping, met uitzicht op de watervallen!! Dat was zo’n gaaf moment toen we daar achter kwamen! Je voelt je zo klein naast zo’n grote waterval, het is erg bijzonder hoe het water met zoveel kracht naar beneden komt en continue doorgaat (klinkt logisch, maar het blijkt erg bijzonder om te zien!) De volgende ochtend hadden we dan ook de wekker gezet om de zonsopgang te bekijken vanuit onze hotel kamer. En zo Nederlands als ik ben heb ik lunch pakketjes gemaakt van het ontbijt buffet en alle gratis zeepjes meegenomen haha. Verder wordt het plaatjes ‘Niagara Falls’ ook wel een mix van Las Vegas en Disneyland genoemd. Overal zijn gamehallen, casino’s, attracties en grote reclame borden. Het was allemaal een tikkie overdreven, maar wel erg grappig, het leek wel alsof ik naar een attractiepark was!

Naast al mijn avonturen hier in Waterloo en omstreken gaat alles op rolletjes. In je eentje koffie drinken en een boek lezen/ huiswerk maken in een café is hier heel normaal en daar maak ik dan ook goed gebruik van. Niets fijner als je lekker op jezelf koffie drinkt, het buiten sneeuwt, en je realiseert dat je een student bent in Canada!

Maar ook het pizza eten (ik heb het wel vaak over pizza), het uitgaan in een club waar de regel is dat je niet naar boven/beneden mag kijken omdat je anders gillend naar buiten ren (Ik keek toch; iééél ze maken daar echt nooit schoon volgens mij), en het tot laat kletsen over belangrijke zaken in de wereld (zoals; of het morgen gaat sneeuwen ‘ik denk het wel’, of ik de trui van mijn vriend al een keer moet wassen na 2 maanden –Neeehhh!- , en of we wel of niet pizza moeten bestellen)
En dan krijg je soms zo’n helder moment, met dat de tijd even stil lijkt te staan, en dat je je realiseert dat je toch ECHT een student bent in Canada :D

Oh en er zat een Ground Hog voor mijn raam vandaag (een soort bosmarmot)! Misschien niet zo heel interessant om te vertellen, maar het is toch echt een leuk beest! :D

Heel veel liefs en groetjes,
Melissa

Ps; Omdat ik al teveel foto’s op mijn blog heb, en niet wil betalen (student hé) zet ik mogelijk wat foto’s op Facebook om mijn verhaal iets meer beeld te geven!

• 05 Maart 2016 - 09:04

Wilma:

Hallo melissa, wat een mooi verhaal weer.
    Een student....?? Je heeft het er maar druk mee, al die leuke uitjes

• 05 Maart 2016 - 22:42

Kleedje:

Woowww!
    Ik ben weer helemaal blij geworden van je leuke verhaal!
    Wat n gigantische watervallen ook!
    Blijf genieten van de grote en kleine dingen! Maar dat doe je al zie ik in je verhaal ;-)

Tot de volgende!

X
Melissa

Welkom op mijn reisblog! Zoals te zien in mijn reisverslagen heb ik al verscheidene langere reizen erop zitten. Mijn eerste reis (2012-2013) door Australië en Nieuw-zeeland heb ik geschreven als 18 jarige, vol passie en avontuur. Als ik mijn verhalen teruglees zie ik enorm veel indrukken, en ook heel veel taalfouten! Sorry daarvoor indien je deze terug wilt lezen. Ik heb besloten de verslagen niet aan te passen en ze te behouden in de originele staat van een 18-jarige die de wereld aan het ontdekken is. Ik schrijf voornamelijk over alle indrukken die landen en culturen op mij maken. Daarbij wil ik toevoegen dat dit vanuit mijn eigen perspectief gezien wordt en dat ik met mijn gedachtegang en uitspraken niemand wil willen beledigen of veroordelen. Als er vragen zijn of belangstelling, voel je vrij om contact op te nemen! Veel liefs en avonturen gewenst, Melissa

Actief sinds 17 April 2016